• Посилання скопійовано

Де заборонено торгувати пивом та алкогольними напоями?

Податківці навели перелік місць та умов, за якими заборонено торгувати алкоголем та тютюном

Де заборонено торгувати пивом та алкогольними напоями?

ДПС у Київській області нагадує, що в Україні заборонено продавати пиво (крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої, вина столові та тютюнові вироби:

  1. особами, які не досягли 18 років;
  2. особам, які не досягли 18 років;
  3. у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, крім ресторанів, що знаходяться на території санаторіїв;
  4. у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, що здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;
  5. у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);
  6. з торгових автоматів;
  7. на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива);
  8. поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар);
  9. у споживчих упаковках, що містять менш як 20 сигарет;
  10. з рук;
  11. у невизначених для цього місцях торгівлі.

Забороняється продаж товарів дитячого асортименту, що схожі на тютюнові вироби.

На час проведення масових заходів сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть заборонити або обмежити продаж пива (крім пива у пластиковій тарі), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та куріння тютюнових виробів.

Якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку, він зобов’язаний отримати у покупця паспорт або інші документи, які підтверджують його вік. У разі відмови покупця надати такий документ продаж алкоголю та тютюну такій особі забороняється.

Законодавство: ст. 15-3 Закону України від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»