• Посилання скопійовано

Нова акцизна накладна та інші форми для платників акцизу – у проекті від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект наказу, яким пропонує затвердити нові форми акцизних накладних, розрахунків коригування до них, заяви про реєстрацію платника акцизу та заявок на поповнення (коригування) залишку пального і спирту етилового

Нова акцизна накладна та інші форми для платників акцизу – у проекті від Мінфіну

12 червня 2020 року Мінфін оприлюднив проект свого наказу (завантажити), яким пропонує затвердити нові форми:

  • заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів (завантажити);
  • акцизної накладної форми «П» (завантажити);
  • акцизної накладної форми «С» (завантажити);
  • розрахунку коригування акцизної накладної форми «П» (завантажити);
  • розрахунку коригування акцизної накладної форми «С» (завантажити);
  • заявки на поповнення (коригування) залишку пального (завантажити);
  • заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового (завантажити).

Також цим проектом передбачено новий Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового (завантажити).

Проект наказу розроблено з метою приведення нормативно правових актів до змін, що передбачені Законом №391-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку».

Згідно з проектом цей наказ набере чинності протягом 30 днів з дня його офіційного опублікування. А поки що зауваження та пропозиції до нього можна надавати протягом 30 робочих днів з дня оприлюднення на офіційній сторінці Мінфіну у письмовій та/або електронній формі за адресою: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2, Міністерство фінансів України, e-mail: orlyansky@minfin.gov.ua.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»