• Посилання скопійовано

Чи нараховуються штрафи з акцизу під час карантину?

Норми ПКУ не звільняють платників акцизу від обов’язку своєчасної сплати податку, подання декларацій та повноти нарахування акцизу

Чи нараховуються штрафи з акцизу під час карантину?

ДПС у Луганській області повідомила, що Законом №591-X до Перехідних положень ПКУ додано статтю 52-1.

Відповідно до цієї статті не застосовуються штрафні санкції за порушення податкового законодавства протягом періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину. При цьому, окреслено перелік порушень, за які застосовуватимуться штрафні санкції протягом дії карантину.

Зокрема, продовжують застосовуватись штрафні санкції за порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати. Таким чином, внесені до Податкового кодексу України зміни не звільняють платників акцизного податку від обов’язку своєчасної сплати акцизного податку, подання декларацій та повноти нарахування акцизного податку.

Проте до переліку штрафних санкцій не включені штрафні санкції за порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних, вчинених у період з початку дії карантину і по його останній день. При цьому, ці обмеження не стосуються штрафних санкцій за порушення, які були вчинені до 01.03.2020 року.

Просимо враховувати, що порушення термінів реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування, негативно впливає на роботу системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, зокрема, щодо своєчасного формування актуальних даних стосовно лімітів пального та спирту етилового у платників акцизного податку.

Додатково нагадуємо, що постановою КМУ від 13.10.2020 р. №956 дію карантину подовжено до 31 грудня 2020 року.

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»