• Посилання скопійовано

До уваги продавців тютюну! Вже можна звертатися до податківців за новими марками

З 1 січня 2021 року вводяться в обіг нові зразки марок акцизного податку для маркування тютюнових виробів і рідин

До уваги продавців тютюну! Вже можна звертатися до податківців за новими марками

Міністерство фінансів України нагадує, що З 1 січня 2021 року вводяться в обіг нові зразки марок акцизного податку для маркування тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах вітчизняного та імпортного виробництва.

За даними Міністерства фінансів, наданими Державною податковою службою, виготовлено, пройшло державне приймання та відвантажено до територіальних органів ДПС України понад 216 млн штук марок нового зразка, замовлених  виробниками тютюнових виробів.

Отже бізнесу надано можливість завчасно отримати акцизні марки нового зразка та підготуватись до реалізації тютюнової продукції за новими правилами.

Нагадаємо відповідні зміни було затверджено Постановою КМУ від 29.10.2020 р. №1037.

За новими нормами сигарети, цигарки та сигарили, вироблені з 1 січня 2021 року марковані марками, на яких не зазначено кількість штук у пачці або упаковці вважатимуться не маркованими.

Такі новації дадуть змогу посилити боротьбу із незаконним обігом підакцизних товарів та стануть одним з важелів у боротьбі з фальсифікованою, контрафактною та контрабандною продукцією.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»