• Посилання скопійовано

Частину акцизу з пального будуть зараховувати до місцевих бюджетів

Кабмін затвердив порядок зарахування до бюджетів місцевої влади частини акцизного податку (13,44%) з пального, яке вироблене або ввезене на територію України

Частину акцизу з пального будуть зараховувати до місцевих бюджетів

Кабмін затвердив порядок зарахування до бюджетів органів місцевого самоврядування частини акцизного податку (13,44%) з пального, яке вироблене або ввезене на територію України. Повідомляє Економічна правда.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні 17 березня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Уряд затвердив наступний порядок зарахування:

у І півріччі поточного бюджетного періоду - пропорційно до обсягу реалізованого пального на відповідній території за ІІ півріччя попереднього бюджетного періоду в загальному обсязі такого реалізованого пального в цілому по Україні;

у ІІ півріччі поточного бюджетного періоду - пропорційно до обсягу реалізованого пального на відповідній території за І півріччя поточного бюджетного періоду відповідно.

"Лише за перші 2,5 місяця року це дасть додаткові 1,2 млрд грн для місцевої влади на покращення доріг, закладів освіти та медицини.

Кошти з акцизного податку, накопичені з 1 січня цього року, мають бути розподілені по бюджетах громад у двотижневий термін із дня набрання чинності відповідної постанови. А далі 13,44% акцизу від пального автоматично та безперебійно надходитимуть до бюджетів, виходячи з обсягів реалізованого пального на відповідній території", - пояснив прем'єр Денис Шмигаль.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»