• Посилання скопійовано

Як сплачувати річну плату за ліцензію на виробництво алкоголю?

Плата за ліцензії справляється до початку виробництва алкоголю та тютюну органу, що видає ліцензії та зараховується до місцевих бюджетів. Не дозволяється сплата за весь термін дії ліцензії

Як сплачувати річну плату за ліцензію на виробництво алкоголю?

ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що ч. 1 ст. 4 Закону України від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №481) встановлено річну плату за ліцензії на виробництво, зокрема, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, для суб’єктів господарювання (у тому числі іноземних суб’єктів господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) первинного виноробства в розмірі 780 гривень.

Ліцензії видаються терміном на п’ять років, а плата за них справляється щорічно (ч. 2 ст. 4 Закону №481).

Згідно з ч. 3 ст. 4 Закону №481 плата за ліцензії справляється до початку виробництва зазначеної продукції органом, що видає ліцензії, у розмірах, встановлених Законом №481, і зараховується до місцевих бюджетів.

Не дозволяється сплата за весь термін дії ліцензії (ч. 5 ст. 4 Закону №481).

Частиною 6 ст. 4 Закону №481 встановлено, що сплата чергового платежу за ліцензії здійснюється у розмірах, встановлених Законом №481, і справляється за кожний наступний щорічний термін дії ліцензії.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Хмельницькій області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»