• Посилання скопійовано

В які терміни реєструвати зведені АН в ЄРАН?

Платники акцизного податку з реалізації пального мають право складати не пізніше останнього дня звітного місяця зведені акцизні накладні на весь обсяг реалізованого пального протягом такого місяця, але в окремих випадках

В які терміни реєструвати зведені АН в ЄРАН?

ГУ ДПС у Вінницькій області звертає увагу, що платники акцизного податку з реалізації пального мають право складати не пізніше останнього дня звітного місяця зведені акцизні накладні на весь обсяг реалізованого пального протягом такого місяця:

  • у разі забезпечення безперервного постачання пального;
  • на пальне, реалізоване у паливний бак транспортного засобу або в тару споживача через паливороздавальні або оливороздавальні колонки з акцизного складу, який є місцем роздрібної торгівлі, на яке отримана відповідна ліцензія;
  • на пальне, використане для власного споживання чи промислової переробки;
  • на пальне, втрачене у межах та/або понад встановлені норми втрат, зіпсоване, знищене, у тому числі внаслідок аварії, пожежі, повені, інших форс-мажорних обставин чи з інших причин, пов’язаних з природним результатом, а також внаслідок випаровування у процесі виробництва, обробки, переробки, зберігання чи транспортування.

Зареєструвати в Єдиному реєстрі акцизних накладних перший примірник зведеної акцизної накладної слід не пізніше 15 календарних днів з дня складання. Такий термін реєстрації першого примірника акцизної накладної встановлено для всіх зведених акцизних накладних незалежно від кількості примірників, в яких складається така зведена акцизна накладна. Крім того, нормами Податкового кодексу України встановлено єдиний термін реєстрації другого примірника акцизної накладної отримувачем пального, незалежно від виду операції з реалізації пального, а саме – після фактичного отримання пального на акцизний склад/акцизний склад пересувний, але не пізніше трьох календарних днів, наступних за днем отримання пального на акцизний склад/акцизний склад пересувний розпорядником акцизного складу/акцизного складу пересувного - отримувачем пального.

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»