• Посилання скопійовано

Скасування нульової ставки акцизу на пальне: версія від Комітету Гетманцева

Законопроєктом №7668-д від Комітету ВРУ з податкової політики пропонується встановити на час війни ставки акцизу на бензини моторні та дизель в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів, на газ – 52 євро за 1000 літрів

Скасування нульової ставки акцизу на пальне: версія від Комітету Гетманцева

Нагадаємо, що 14 серпня Д. Шмигаль зареєстрував у ВРУ законопроєкт №7668 «Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку». Ініціатором від Уряду є Мінінфраструктури.

Ним пропонується встановити на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів.

Зауважимо, що ПДВ поки залишається без змін – 7% (як і зараз).

Але його не підтримали на засіданні ВРУ. 

Наразі Комітет ВРУ з податкової політики зареєстрував доопрацьований законопроєкт №7668-д.  І сьогодні, 29 серпня, його розглянуто та підтримано на засіданні Комітету. Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі. 

Головні зміни від урядового законопроєкту №7668, це:

  1. на газ повертається акциз у розмірі 52 євро/ 1000 (а не 100 євро як було в урядовому варіанті);
  2. акциз та ПДВ для альтернативних видів палива, з додаванням біоетанолу, теж прирівнюється до 100 євро/ 1000 (зараз було як до війни: 162 євро/1000 літрів) ;
  3. все інше (бензин та дизель) 100 євро/ 1000 літрів, як і пропонував Уряд. 

Железняк також додав, що позицію драйверів зниження податків: Економічного штабу та Офісу президента, проти ідеї підвищення податків чомусь так і не отримано. 

Мінекономіки законопроєкт підтримав, сказали, що буде мінімальний негативний ефект.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»