• Посилання скопійовано

Скасування нульової ставки акцизу на пальне: що ще придумав комітет Гетманцева?

Комітет ВРУ з питань податкової політики схвалив законопроєкт про повернення акцизів на пальне до другого читання. Законопроєкт №7668-д буде винесений на голосування в Раді

Скасування нульової ставки акцизу на пальне: що ще придумав комітет Гетманцева?

30 серпня законопроєкт №7668-д від Комітету ВРУ з податкової політики було прийнято у І читанні. На той момент ним планувалося встановити на час війни ставки акцизу на бензини моторні та дизель в розмірі 100,00 євро за 1000 літрів, на газ – 52 євро за 1000 літрів. 

І ось, за інформацією Железняка, 14 вересня на своєму засіданні комітет ВРУ з питань податкової та митної політики підтримав законопроєкт №7668-д щодо повернення оподаткування пального  до другого читання. 

Фінальна версія до другого читання як і була на робочій групі: 

  • бензин 100€/ 1000 літрів
  • дизель 100€/ 1000 літрів
  • газ 52 €/ 1000 літрів

Тобто позиція щодо цих ставок не змінилася.

По біопаливу ставку з 100€ зменшили до 26€/ 1000 літрів та біодизеля 18€/ 1000 літрів. І такі ставки для «біо-» будуть діяти на 5 років. 

ПДВ для всього залишається на рівні 7%, як і було. 

Дія закону починається з дня наступного після його опублікування. 

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»