• Посилання скопійовано

З опломбованого котла екоподаток не сплачується

Приміщення надається в оренду, договір з ВАТ «Херсонгаз» укладено орендарем. Хто є платником екологічного податку? Якщо котел опломбовано, чи є факт екологічного податку?

Згідно з п. 240.1 ПКУ, платниками податку є суб’єкти, під час провадження діяльності яких, зокрема, здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення. Тобто суб’єктом оподаткування є суб’єкт, який здійснює експлуатацію газового котла.

Пунктом 242.1.1 ПКУ визначено, що об’єктом та базою оподаткування є обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Тобто, якщо котел опломбований та не експлуатується, немає факту викидів в атмосферне повітря. Отже, немає об’єкта обкладення з цього податку.

З відповідей на запитання підприємців, наданих податківцями Херсонщини на громадському обговоренні податкового законодавства України

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»