• Посилання скопійовано

Сплата земельного податку при переході із загальної системи оподаткування на єдиний податок

Я — приватний підприємець, у I кв. і II кв. перебував на загальній системі оподаткування. Маю у власності магазин, з III кв. перейшов на єдиний податок, підприємницьку діяльність здійснюю у власному магазині. Податкова виставила податкове повідомлення на оплату земельного податку (за 2012 рік). Платники єдиного податку не сплачують земельного податку, якщо нерухомість використовується у підприємницькій діяльності. Чи маю я право сплатити частину нарахованої суми, оскільки з III кв. перейшов на єдиний податок?

Згідно з пп. 4 п. 297.1 ст. 297 ПКУ платники єдиного податку звільнені від обов'язку сплати земельного податку. Оскільки I і II квартал Ви перебували на загальній системі оподаткування, обов'язок сплати земельного податку в 2012 році маєте тільки за ці періоди.

Джерело: Всеукраїнське об'єднання малого і середнього бізнесу «Фортеця»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»