• Посилання скопійовано

Розміщення на ділянці МАФа позбавляє фізособу права на пільгу із земельного податку

Чи може скористатися пільгою зі сплати земельного податку фізична особа, що має земельну ділянку, на якій розміщено будову малої архітектурної форми (торговельний павільйон)?

За рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування в межах їхніх повноважень або за результатами аукціону громадяни та юридичні особи придбавають право власності та право користування земельними ділянками із земель державної або комунальної власності.
Пунктом 281.2 статті 281 Податкового кодексу передбачено, що звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, зазначених у пункті 281.1 цієї статті, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:
— для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більше ніж 2 га;
— для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах — не більш як 0,25 га, у селищах — не більш як 0,15 га, в містах — не більш як 0,10 га;
— для індивідуального дачного будівництва — не більш як 0,10 га;
— для будівництва індивідуальних гаражів — не більш як 0,01 га;
— для ведення садівництва — не більш як 0,12 га.
Таким чином, фізичні особи мають право скористатися пільгою із земельного податку за земельні ділянки у межах граничних норм, які зайняті тільки зазначеними вище спорудами. Земельна ділянка, на якій розташовано будівлю малої архітектурної форми, до пільгової категорії використання земель у межах граничних норм не належить, і земельний податок сплачується на загальних підставах.

Джерело: Єнакієвська ОДПІ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»