• Посилання скопійовано

До 29 серпня 2012 року необхідно сплатити земельний податок

За несвоєчасну сплату земельного податку платник притягується до відповідальності

ДПС у Житомирській області нагадує, що відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України від 25.10.2001 р. №2768-ІІІ використання землі в Україні є платним. Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної плати, що визначається залежно від грошової оцінки земель. Власники землі та землекористувачі, крім орендарів, сплачують земельний податок, а за земельні ділянки, надані в оренду, справляється орендна плата. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Земельний податок згідно ст. 287.5 Податкового Кодексу України від 02.12.10 №2755-ІV сплачується протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.
Сплату можна провести в будь-якій установі банку або у відділенні поштового зв’язку. Плата за землю зараховується до місцевих бюджетів у порядку, визначеному Бюджетним кодексом України для плати за землю.
Нагадуємо, що відповідно ст. 126 Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-ІV за несвоєчасну сплату земельного податку платник притягується до відповідальності. У разі несплати узгодженої суми податкового зобов’язання протягом граничного строку сплати, платник податку зобов’язаний сплатити штраф у розмірах 10% або 20%, залежно від кількості днів затримки сплати узгодженої суми податкового зобов’язання.

Джерело: ДФС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»