• Посилання скопійовано

Особливості справляння плати за землю з фізосіб-нерезидентів

Які особливості справляння плати за землю (земельного податку та орендної плати за землі державної і комунальної власності) встановлено для ФО-нерезидентів?

Плата за землю (земельний податок та орендна плата за землі державної і комунальної власності) фізичних осіб — нерезидентів справляється на загальних підставах. Відповідно до ст. 206 Земельного кодексу України від 25 жовтня 2001 року №2768-ІІІ, зі змінами та доповненнями, використання землі в Україні є платним. Відповідно до п. 269.1 ст. 269 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі — ПКУ) платниками податку є:
— власники земельних ділянок, земельних часток (паїв);
— землекористувачі.
Власники земельних ділянок — юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до закону набули права власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно (пп. 14.1.34 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).
Землекористувачі — це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності, у тому числі на умовах оренди (пп. 14.1.73 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).
Норми ПКУ не передбачають окремий порядок плати за землю (земельного податку та орендної плати за землі державної і комунальної власності) для фізичних осіб — нерезидентів.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»