• Посилання скопійовано

У якому розмірі справляється податок на землю

Ставка та розмір податку за землю залежать від площі земельної ділянки

На сьогодні законодавче справляння плати за землю в Україні регулюється Земельним кодексом України, Податковим кодексом України, Законом України «Про оренду землі».
Як повідомила Державна податкова інспекція у Ренійському районі Одеської області, розмір земельного податку залежить від площі земельної ділянки, грошової оцінки землі або ставки податку за землю.
Зокрема, якщо грошову оцінку земельних ділянок проведено, то при обчисленні суми земельного податку на підставі ст. 274 ПКУ використовується ставка у розмірі 1% від нормативної грошової оцінки. Податок за земельні ділянки (у межах населених пунктів), зайняті житловим фондом, автостоянками для зберігання особистих транспортних засобів громадян, які використовуються без отримання прибутку гаражно-будівельними товариствами, індивідуальними гаражами, садовими та дачними будинками фізичних осіб справляється у розмірі 3% суми земельного податку.
Ставка та розмір податку за землю залежать від площі земельної ділянки. Таким чином, як зазначили у податковій, ставка та розмір податку за землю залежать від площі земельної ділянки, а також від того, в якій зоні розташована конкретна ділянка (щодо кожної зони встановлено певну грошову оцінку).
До 1 липня поточного року податкова служба зобов'язана надіслати платникові земельного податку повідомлення про нарахування податку.
За земельну ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у спільній власності декількох фізичних осіб, податок на землю нараховується з урахуванням прибудинкової території кожній із таких осіб пропорційно до частки кожної особи.
Протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення слід сплатити податок. А оскільки видаються такі повідомлення до 1 липня поточного року, то граничним терміном сплати за землю вважається 29 серпня поточного року. Фізичні особи у сільській місцевості земельний податок можуть сплачувати через каси сільських рад за квитанцією про приймання податкових платежів.

Джерело: SV-Development

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»