• Посилання скопійовано

Термін подання відомостей про майно для розрахунку податку на нерухомість перенесено

Постанова КМУ від 17.11.2012 р. № 947 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21.12.2011 р. №1386 і від 31.05.2012 р. №476»

КМУ вніс зміни до Порядку подання органам державної податкової служби інформації про платників податків та Порядку подання органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та органами, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб, відомостей, необхідних для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Установлено, що органи, які ведуть облік або реєстрацію об'єктів оподаткування, подають щомісяця до 10 числа органам ДПС інформацію про власників та/або користувачів майна та активів, розміщених на відповідній території, а також про нерухоме майно, транспортні засоби, зареєстровані у зазначених органах, та їх власників, у тому числі:
1) Укрдержреєстр — інформацію про нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо якого у фізичних осіб виникає або припиняється право власності;
2) ДПС — інформацію про нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, щодо якого у фізичних осіб виникає або припиняється право власності, а також про транспортні засоби і про власників та/або користувачів такого майна та транспортних засобів;
3) органам ДПС за місцезнаходженням — про власників та/або користувачів рухомого майна, крім транспортних засобів та інших активів, які є об’єктом оподаткування.
Змінами до Порядку подання відомостей, необхідних для розрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, встановлено, що перший термін подання вищезазначеної інформації — до 15 квітня 2013 р. (перенесено з 15 липня 2012 р.).

Автор: Царук Светлана

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»