• Посилання скопійовано

СГ, які використовують автономну систему опалення, є платниками екоподатку

Підприємство використовує автономну систему опалення, проте не має дозволу на викиди забруднюючих речовин, — чи потрібно сплачувати екологічний податок?

Суб’єкти господарювання у разі використання автономних систем опалення мають об’єкт оподаткування екологічним податком, а саме: обсяг забруднюючих речовин, які утворюються і викидаються в атмосферне повітря при згоранні палива (газу, мазуту тощо), та є платниками екологічного податку (незалежно від отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення), а тому повинні обчислювати, складати податкову декларацію та сплачувати екологічний податок.
Відповідно до п. 249.3 ст. 249 ПКУ суми екологічного податку, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, обчислюються платниками податку самостійно щокварталу виходячи з фактичних обсягів викидів, ставок податку.
Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному кварталу (п. 250.1 ст. 250 ПКУ). Платники подають податкові декларації протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, та сплачують податок протягом 10 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»