• Посилання скопійовано

Звільнення від сплати земельного податку власників гаражів

Чи поширюється пільга щодо сплати земельного податку на власників гаражів, якщо гараж перебуває у гаражно-будівельному кооперативі?

За рішенням органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування гаражно-будівельним кооперативам передаються безоплатно у власність або надаються в оренду в розмірі, який встановлюється відповідно до затвердженої містобудівної документації, земельні ділянки для гаражного будівництва (ст. 41 Земельного кодексу).
Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізосіб п. 281.1 ст. 281 ПКУ, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, зокрема для будівництва індивідуальних гаражів — не більш як 0,01 га.
Тобто, якщо фізособа має у власності земельну ділянку, надану для будівництва індивідуального гаража, і ця ділянка посвідчується Державним актом на право власності, тільки у цьому випадку зазначена особа має пільги щодо сплати земельного податку відповідно до ст. 281 ПКУ.
Водночас пільги, передбачені цією статтею для власників земельних ділянок або землекористувачів — фізичних осіб, не поширюються на гаражно-будівельні кооперативи — юридичні особи, навіть якщо їхні співвласники належать до пільгових категорій платників земельного податку, тобто такий кооператив має сплачувати податок за земельну ділянку на загальних підставах.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»