• Посилання скопійовано

Кабмін змусить туристів платити в 4 рази більше

Кабмін пропонує збільшити туристичний збір за проживання в готелях до 4% від рівня мінімальної заробітної плати

Про це йдеться в законопроекті Міністерства економічного розвитку і торгівлі «Про внесення змін до статті 268 Податкового кодексу України», текст якого мають у своєму розпорядженні «Коментарі».
Згідно з документом пропонується підвищити розмір туристичного збору, встановивши його за один день проживання в готелях залежно від їх «зірковості» у розмірі 0,5 — 4% від рівня мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року
Для мотелів, пансіонатів, будинків відпочинку, туристичних баз, кемпінгів пропонований розмір збору встановлюється залежно від рівня обслуговування і становить від 0,2% до 0,5% мінімальної заробітної плати.
Необхідність прийняття цього документа в пояснювальній записці аргументується скаргами органів місцевого самоврядування на те, що суб'єкти господарювання, які надають послуги з тимчасового проживання, ухиляються від повного перерахування туристичного збору шляхом заниження вартості послуг, що надаються.
Як повідомляли «Коментарі», згідно з новим Податковим кодексом України в країні запроваджено туристичний збір, який встановлюється для всіх місць тимчасового розміщення в розмірі від 0,5% до 1% і розраховується виходячи з вартості проживання за весь період за вирахуванням податку на додану вартість.

Джерело: Коментарі

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»