• Посилання скопійовано

Увага! З 1 січня 2013 року запроваджується податок на нерухоме майно

Квартира площею до 120 кв. м. та житловий будинок площею до 250 кв. м. не оподатковуються

Платники: власники об'єктів житлової нерухомості фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти.
Об'єкт оподаткування: об'єкт житлової нерухомості.
База оподаткування: житлова площа об'єкта житлової нерухомості.
Квартира площею до 120 кв.м., житловий будинок площею до 250 кв.м, садовий або дачний будинок, об'єкт житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям та прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей -  не оподатковуються.
Ставки податку для міста Києва за 1 кв. метр житлової площі (затверджені рішенням Київської міської ради від 23.06.2011 року № 242/5629 та розміщені на суб-сайті ДПС у м. Києві в рубриці "Рішення місцевих рад"):
- для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, - 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня звітного (податкового) року;
- для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів, - 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
Податок обчислюють органи державної податкової служби (з об'єктів житлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних осіб) та до 1 липня звітного року  надсилають платникам податку податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, та платіжні реквізити.
Фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з дня вручення їм податкового повідомлення-рішення.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»