• Посилання скопійовано

Особи, які прибули у відрядження, не є платниками туристичного збору

Особи, які прибули у відрядження не є платниками туристичного збору. При цьому такі особи мають надати податковим агентам копії документів, що підтверджують їх перебування у відрядженні

Особи, які прибули у відрядження, не є платниками туристичного збору

Платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов`язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Особливістю сплати збору є те, що податкові агенти справляють його під час надання послуг, пов`язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею). Сума сплаченого збору зазначається окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Водночас, особи, які прибули у відрядження не є платниками туристичного збору. При цьому такі особи мають надати податковим агентам копії документів, що підтверджують їх перебування у відрядженні. До таких документів відносяться запрошення сторони, що приймає і діяльність якої збігається з діяльністю підприємства, яке направляє у відрядження, укладений договір чи контракт, повідомлення про відрядження або інший документ, що засвідчує факт відрядження.

У разі якщо такі особи не надали відповідних документів, що засвідчують їх перебування у відрядженні, вони є платниками туристичного збору на загальних засадах.

Порядок та особливості справляння збору визначено ст. 268 Податкового кодексу України.

Джерело: Міністерство доходів і зборів України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»