• Посилання скопійовано

Багатодітна сім’я за нерухомість не платить

Родина, в якій з’являється третя дитина, при наявності документів, що підтверджують статус багатодітної сім’ї не сплачуватиме податок на нерухоме майно

Багатодітна сім’я за нерухомість не платить

Родина, в якій з’являється третя дитина, при наявності документів, що підтверджують статус багатодітної сім’ї та документів на дітей з такої сім’ї, починаючи з місяця набуття статусу багатодітної сім’ї не буде сплачувати податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за умови перебування у власності такої сім’ї не більше одного житлового об’єкта. За період з 1 січня звітного року до початку того місяця, в якому було набуто статус багатодітної сім’ї, податок сплачується на загальних підставах.

Платник податку має право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних, зокрема, щодо права на користування пільгою зі сплати податку.

Варто нагадати, що відповідно до Закону України від 26 червня 2001 року № 2402-III «Про охорону дитинства» багатодітною є сім’я, що складається з батьків (або одного з батьків) і трьох та більше дітей.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»