• Посилання скопійовано

У 2014 році порядок справляння плати за користування надрами не змінився

Порядок подання податкового розрахунку з плати за користування надрами та терміни сплати податкових зобов'язань не змінився

У 2014 році порядок справляння плати за користування надрами не змінився

Минулого року майже 15 мільйонів гривень до бюджету області надійшло від підприємств, які здійснюють видобуток та переробку корисних копалин і є платниками плати за користування надрами.

У 2014 році Порядок подання Податкового розрахунку з плати за користування надрами та терміни сплати податкових зобов'язань не змінився. Як і торік, для цього платежу встановлено квартальну звітність. Її слід подати протягом 40 днів після закінчення звітного кварталу зі сплатою податкових зобов'язань не пізніше, ніж протягом наступних 10 календарних днів. Не змінилась й методика обрахунку плати – оподатковується обсяг видобутої корисної копалини та застосовуються два механізми обчислення вартості видобутої корисної копалини для всіх, крім вуглеводневих, видів корисних копалин.

Отож, користувачі надр повинні подати податкові декларації та сплатити податкові зобов'язання за користування надрами для видобування корисних копалин у 2014 році:

- I квартал п. р.: 12 травня та 20 травня 2014 року відповідно;

- II квартал п. р.: 11 серпня та 19 серпня 2014 року відповідно;

- III квартал п. р.: 10 листопада та 19 листопада 2014 року відповідно;

- IV квартал п. р.: 9 лютого та 19 лютого 2015 року відповідно.

Джерело: ДФС у Вінницькій області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»