• Посилання скопійовано

Діють нові ставки плати за користування надрами

Податківці нагадують про зміни в Порядку справляння плати за користування надрами

Діють нові ставки плати за користування надрами

Фахівці столичного управління Міндоходів нагадують про Порядок справляння плати за користування надрами визначений положеннями Розділу XI «Плата за користування надрами» Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

З прийняттям Закону України від 27.03.2014 року №1166-VII "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні" (далі – Закон №1166) внесено зміни до статей ПКУ в частині запровадження з 01.04.2014 року нових ставок плати за користування надрами, які визначені у відсотках від вартості товарної продукції гірничого підприємства – видобутої корисної копалини (мінеральної сировини) та укрупнено групи корисних копалин у розрізі ставок плати за користування надрами.

Крім цього, розширено коло платників по платі за користування надрами для видобування корисних копалин: до платників плати за користування надрами для видобування корисних копалин включені землевласники та землекористувачі, що провадять господарську діяльність з видобування підземних вод на підставі дозволів на спеціальне водокористування, та громадяни України, іноземці та особи без громадянства, що в межах наданих їм земельних ділянок, розмір яких перевищує норми, встановлені Земельним кодексом України для безоплатного виділення, видобувають прісні підземні води із застосуванням електричних пристроїв у обсязі понад 13 кубічних метрів на особу в місяць (за показниками лічильників) (згідно пп.263.1.5. та пп.263.1.6. п.263.1 ст.263 ПКУ).

Звертаємо увагу, що платники, зазначені згідно пп.263.1.6. п.263.1 ст.263 ПКУ, при обчисленні податкових зобов’язань з плати за користування надрами у частині видобування прісних підземних вод, застосовують ставки, встановлені  п.325.2 ст.325 ПКУ, для збору за спеціальне використання підземних вод.

Крім того, Законом №1166 внесено зміни до п.264 ст.264 ПКУ в частині запровадження нових ставок плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобування корисних копалин.

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»