• Посилання скопійовано

ДФС нагадує: на сплату транспортного податку платники мають 60 днів

Податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку та платіжні реквізити контролюючі органи мали надіслати платникам до 1 липня. Після їх отримання податок слід сплатити протягом 60 днів

ДФС нагадує: на сплату транспортного податку платники мають 60 днів

ДФС у Сумській області  нагадує,  об’єктом оподаткування для транспортного податку в 2016 році є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років  та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (в 2016 році ця сума становить 1,03 млн гривень).

Ставка податку становить 25 тис. грн  в рік за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Сплачувати транспортний податок зобов’язані як фізичні, так і юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, що є об'єктами оподаткування.

Сплатити транспортний податок фізичним особам необхідно протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

А податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити контролюючі органи мали надіслати платникам податку до 1 липня.

У  разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг  п’яти років.

Як визначити термін використання легкового авто для оподаткування транспортним податком, - читайте тут>>

Читайте також: Транспортний податок - рік 2016 

Джерело: ДФС у Сумській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»