• Посилання скопійовано

Погодинна оренда приміщень: як сплачується земельний податок?

Госпсуб'єкти, які надають в оренду земельні ділянки, окремі будівлі (споруди) або їх частини, приміщення на неповний робочий день, обчислюють земельний податок на загальних підставах

Погодинна оренда приміщень: як сплачується земельний податок?

Таке роз'яснення ДФС у м. Києві надала у листі від 04.07.2016 р. №6069/9/26-15-12-04-16.

Податківці нагадали, що ставка земельного податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3%  від їх нормативної грошової оцінки (пункт 274.1 ПКУ).

Водночас міські ради в межах своїх повноважень та з урахуванням граничних розмірів ставок встановлюють своїми рішеннями місцеві податки і збори, які є обов'язковими до сплати на території відповідних територіальних громад.

Так, Київською міською радою прийнято рішення від 28.01.2015 р. №58/923, яким затверджено Положення про плату за землю в м. Києві. Положенням, яке застосовується з 01.01.2016 р., визначено, що ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено та які перебувають у власності фізичних та юридичних осіб та у постійному користуванні юросіб державної та комунальної форми власності, коло яких визначено ст. 92 ЗКУ, встановлюється в розмірі 1% від їх нормативної грошової оцінки (за винятком земельних ділянок, зазначених у пунктах 5.3 - 5.6 Положення).

Поряд з цим, згідно з пп. 287.7 ПКУ у разі надання в оренду земельних ділянок (у межах населених пунктів), окремих будівель (споруд) або їх частин власниками та землекористувачами, податок за площі, що надаються в оренду, обчислюється з дати укладення договору оренди земельної ділянки або з дати укладення договору оренди будівель (їх частин).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»