• Посилання скопійовано

ДФСУ нагадала про порядок сплати податку на нерухомість

Для фізосіб, власників об'єкта/об'єктів житлової нерухомості встановлена ставка в розмірі 1% мінімальної зарплати, встановленої на перше січня податкового (звітного) року, а для фізосіб, власників об'єкта/об'єктів нежитлової нерухомості — 0,5%

ДФСУ нагадала про порядок сплати податку на нерухомість

ДФС у Запорізькій області у листі від 19.09.2016 р. №900/14/08-01-13-03-16 зазначила, що база оподаткування об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізосіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Держреєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами держреєстрації прав на нерухоме майно, та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Для фізосіб, власників об'єкта/об'єктів житлової нерухомості встановлена ставка в розмірі 1% мінімальної зарплати, встановленої на перше січня податкового (звітного) року, а для фізосіб, власників об'єкта/об'єктів нежитлової нерухомості — 0,5%.

Також для фізосіб, які є власниками об'єкта/об'єктів, у тому числі їх часток, житлової нерухомості база оподаткування зменшується:

— для квартири/квартир — на 60 кв. метрів;

— для житлового будинку/будинків — на 120 кв. метрів;

— для різних типів об'єктів житлової нерухомості, у т. ч. їх часток, — на 180 кв. метрів.

Водночас платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання для проведення звіряння даних щодо:

  • об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;
  • розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;
  • права на користування пільгою зі сплати податку;
  • розміру ставки податку;
  • нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними платника проводиться перерахунок суми податку і надсилається нове податкове повідомлення-рішення. Вимогами ст. 266 ПКУ складання акта звірки об'єктів нерухомого майна не передбачено.

Новини на тему:

 Хто з фізосіб буде сплачувати податок на нерухомість за 2015 рік у 2016 році;

- Податок на нерухомість: чи буде відповідальність за несплату, якщо не отримано повідомлення?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»