• Посилання скопійовано

Для орендодавців у м. Дніпро з 01.01.2017 р. змінено мінімальну вартість оренди квадратного метра площі нерухомого майна

ДФС повідомляє про затвердження мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна у м. Дніпро

Для орендодавців у м. Дніпро з 01.01.2017 р. змінено мінімальну вартість оренди квадратного метра площі нерухомого майна

ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що орендодавець, який здає нерухомість фізичним особам і не зареєстрований як підприємець, щокварталу впродовж 40 календарних днів після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу має самостійно нарахувати і сплатити ПДФО до бюджету у розмірі 18% та 1,5% військового збору.

Нормами ПКУ визначено, що під час нарахування доходу фізичній особі від надання нею в оренду об’єктів нерухомості необхідно враховувати розмір орендної плати, зазначений у договорі оренди, який має бути не меншим, ніж мінімальна сума орендного платежу за повний чи неповний місяць оренди.

Мінімальна сума орендного платежу визначається за Методикою визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затвердженою постановою КМУ від 29.12.2010 р. №1253, виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників, що встановлюються органом місцевого самоврядування села, селища, місця, об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, на території яких вона розташована.

Так, зокрема, рішенням Дніпропетровської міської ради від 01.12.16 №7/16 затверджена мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна у м. Дніпро у наступних розмірах:

- для приміщень, що використовуються для виробничої діяльності:

  • І пояс – 58,76 грн,
  • ІІ пояс – 44,07 грн,
  • ІІІ пояс – 29,38 грн;

- для приміщень, що використовуються під іншу комерційну діяльність:

  • І пояс – 88,13 грн,
  • ІІ пояс – 66,10 грн,
  • ІІІ пояс – 44,07 грн;

- для приміщень, що використовуються під некомерційну діяльність:

  • І пояс – 29,38 грн,
  • ІІ пояс – 22,03 грн,
  • ІІІ пояс – 14,69 грн.

Таким чином, оподаткуванню підлягають фактично отримані суми за оренду майна, але не нижче мінімальної вартості.

Окрім того, орендодавцю, який здає квартиру фізичним особам і не є підприємцем, щокварталу впродовж 40 днів необхідно самостійно нарахувати і сплатити податок на доходи фізичних осіб до бюджету. Нагадуємо, що фізичні особи, які отримували у 2016 році такі доходи зобов’язані подавати декларацію про майновий стан та доходи не пізніше 3 травня 2017 року.

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»