• Посилання скопійовано

Ліміт за викиди забруднюючих речовин перевищено: чи збільшується розмір екоподатку?

Розмір екологічного податку при перевищенні платником податку затверджених лімітів на викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення або у разі їх відсутності не збільшується

Ліміт за викиди забруднюючих речовин перевищено: чи збільшується розмір екоподатку?

ДФС у Тернопільській області пояснює, що згідно з п. 249.3 ПКУ суми екологічного податку, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення, обчислюються платниками податку самостійно щокварталу виходячи з фактичних обсягів викидів та ставок податку. Тобто на підставі фактичних обсягів викидів забруднюючих речовин протягом звітного кварталу.

Отже, наявність або відсутність затверджених лімітів на викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення у платника екологічного податку не впливає на обчислення сум екологічного податку, що справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення.

Розмір екологічного податку при обчисленні сум податку при перевищенні платником податку затверджених лімітів на викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення або у разі їх відсутності не збільшується.

Ставки екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення дивіться у довіднику>>>

Усі новини на тему>>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»