• Посилання скопійовано

Цілісний майновий комплекс не є промисловою будівлею

Товариство є власником цілісного майнового комплексу. Чи поширюється пільга з податку на нерухомість, передбачена пп. "є" пп. 266.2.2 ПКУ, на цей об’єкт нерухомості, як на такий, що є будівлею промисловості? Розповіли у ДФС

Цілісний майновий комплекс не є промисловою будівлею

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 26.05.2017 р. №376/6/99-99-12-02-03-15/ІПК розглянула ситуацію: Товариство є власником цілісного майнового комплексу і вважає, що на цей об’єкт нерухомості поширюється податкова пільга з податку на нерухомість, передбачена пп. "є" пп. 266.2.2 ПКУ, як на такий, що є будівлею промисловості. Основним видом господарської діяльності  є виробництво електроенергії (код 35.11 за КВЕД ДК 009:2010).

Податківці зазначили, що  "Споруди підприємств електро- та теплоенергетики іншії" класифікуються за кодом 2302.9 Класифікатора ДК 018-200 у класі 2302 "Споруди підприємств електроенергетики" групи 230 "Комплексні промислові споруди" підрозділу 23 "Комплексні промислові споруди".

Відповідно до Класифікатора до об’єктів нерухомості, на яких поширюється податкова пільга згідно з пп. "є" пп. 266.2.2 ПКУ, належать об’єкти, зазначені у класі 1251 "Будівлі промислові". Згідно з описом Класифікатора цей клас не включає комплексні промислові споруди (електростанції, нафтопереробні заводи тощо), які не мають характеристик будівель.

Таким чином, Товариство не може скористатись податковою пільгою, визначеною пп. "є" пп. 266.2.2 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»