• Посилання скопійовано

Змінено коефіцієнт функціонального використання землі: чи можна відкоригувати податкові зобов’язання з орендної плати?

У разі зміни коефіцієнта функціонального використання землі підприємство має право відкоригувати податкові зобов’язання з орендної плати за землю, - ДФСУ

Змінено коефіцієнт функціонального використання землі: чи можна відкоригувати податкові зобов’язання з орендної плати?

Ситуація. 28.01.2017 р. підприємство отримало від Держгеокадастру у м. Києві витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки. Згідно з ним коефіцієнт функціонального використання земельної ділянки (цільове призначення: підприємства іншої промисловості) визначено Кф:2. Не погоджуючись із цим, підприємство звернулось з відповідним листом до Держгеокадастру щодо зміни коефіцієнта. 14.03.2017 р. Держгеокадастр видав новий витяг із застосуванням коефіцієнта функціонального використання землі — Кф:1, 2.

Чи має право підприємство здійснити коригування податкових зобов’язань з орендної плати за землю в сторону зменшення за січень — лютий 2017 року, та частково за березень 2017 року?

 

Консультує ДФСУ. В індивідуальній податковій консультації від 01.06.2017 р. №438/6/99-99-12-03-05-15/ІПК податківці роз'яснили: якщо у майбутніх податкових періодах платник податків самостійно виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації, він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою, чинною на час подання уточнюючого розрахунку. Оскільки новий витяг сформовано станом на 14.03.2017 р., то коригування податкових зобов’язань можливе з моменту формування зазначеного витягу.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»