• Посилання скопійовано

Коли нерухомість, розташована на ринках, не оподатковується

Норму уточнення щодо вилучення із об'єкта оподаткування податком об'єктів нежитлової нерухомості «на ринках» може бути поширено на об'єкти нежитлової нерухомості елементів торгової мережі ринку, площа яких не перевищує площі малої архітектурної форми

Коли нерухомість, розташована на ринках, не оподатковується

ДФСУ надала індивідуальну податкову консультацію від 27.06.2017 р. №848/6/99-99-12-02-03-15/IПК щодо такої ситуації: до березня 2017 р. товариство володіло на центральному міському ринку об'єктом нежитлової нерухомості загальною площею 93,4 кв. метра. Товариство вважає, що на таке майно поширюється норма пп. «е» пп. 266.2.2 ПКУ щодо вилучення із об'єкта оподаткування об'єктів нежитлової нерухомості, які використовуються СГ малого та середнього бізнесу, що провадять свою діяльність у малих архітектурних формах та на ринках. Чи слід було сплачувати податок за такий об'єкт нежитлової нерухомості до березня 2017 р.?

Одним із можливих визначень слів «та на ринках» може бути перебування об'єктів нерухомості у власності СГ, що утворені та зареєстровані в установленому порядку як ринки і належать до категорій СГ малого та середнього бізнесу.

При цьому перебування об'єкта нерухомого майна у межах відведеної земельної ділянки ринку, у власності інших СГ, ніж ті, що створені та зареєстровані як ринок, для ідентифікації розміщення саме в межах земельних ділянок, що виділені для облаштування ринку, має бути підтверджено відповідно зареєстрованою цивільно-правовою угодою про право платного користування земельною ділянкою під таким об'єктом нерухомого майна.

Разом з цим, оскільки зазначений у пп. «е» пп. 266.2.2 ПКУ термін «мала архітектурна форма» встановлює обмеження щодо застосування податкової преференції об'єктами нежитлової нерухомості площею 30 кв. м на будь-якій за місцезнаходженням земельній ділянці, у тому числі земельній ділянці, відведеній для організації ринку, то, зважаючи на приписи пп. 4.1.2 ПКУнорму уточнення щодо вилучення із об'єкта оподаткування податком об'єктів нежитлової нерухомості «на ринках» може бути поширено на об'єкти нежитлової нерухомості елементів торгової мережі ринку, площа яких не перевищує площі малої архітектурної форми.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»