• Посилання скопійовано

ДФС про справляння туристичного збору підприємцем

Підприємець є податковим агентом щодо справляння туристичного збору під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і повинен зазначати суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання

ДФС про справляння туристичного збору підприємцем

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 25.07.2017 р. №1336/З/99-99-13-03-02/ІПК нагадує, що справляння туристичного збору проводиться відповідно до статті 268 ПКУ та здійснюється згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об'єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

Особи, що прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення ради про встановлення туристичного збору та отримують (споживають) надані послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов’язанням залишити місце перебування в зазначений строк, є платниками туристичного збору.

В таких випадках підприємець є податковим агентом щодо справляння туристичного збору під час надання послуг, пов’язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і повинен зазначати суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»