• Посилання скопійовано

Формула розподілу дотацій агровиробникам в 2018 році буде змінена

Як повідомили у Мінагрополітики, бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції (2 млрд грн) буде вдосконалена через зміну формули нарахування коштів та обмеження надання підтримки одному виробнику – не більше 150 млн грн

Формула розподілу дотацій агровиробникам в 2018 році буде змінена

Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час зустрічі з керівниками дорадчих служб, експертами-дорадниками, представниками Мінагрополітики.

«Урядом вже визначені головні напрями державної підтримки АПК на 2018 рік і сьогодні ми активно працюємо над формуванням порядків використання коштів. Для нас вкрай важливим є не лише вчасно запустити програми підтримки, але і забезпечити сільгоспвиробникам своєчасне інформування про такі програми – щоб кожен аграрій знав про свої можливості і міг ними скористатися. Тому роль дорадчих служб у цьому процесі - у донесенні потрібної інформації та наданні консультативних послуг безпосереднім учасникам – ми розглядаємо як одну з головних», - зазначив Максим Мартинюк.

На зустрічі були детально обговорені усі визначені програми за проектом держбюджету на 2018 рік, згідно якого для підтримки аграрного сектору на наступний рік передбачається виділити 6,3 млрд гривень. Окрему увагу було зроблено на аналізі удосконалень вже існуючих програм і детальному поясненні реалізації нових.

Зокрема, бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільськогосподарської продукції (2 млрд гривень) буде вдосконалена через зміну формули нарахування коштів та обмеження надання підтримки одному виробнику – не більше 150 млн грн.

На фінансування часткової компенсації вартості придбаної с/г техніки та обладнання українського виробництва передбачено збільшення суми до 1 млрд гривень, оскільки при своєчасному запуску і посиленій інформаційній кампанії дана програма матиме мультиплікаторний ефект і забезпечуватиме розвиток багатьох сфер.

Відповідно до програми фінансової підтримки розвитку фермерських господарств та сільської кооперації (1 млрд гривень) 50% від усієї суми надаватиметься через кооперативи, що стимулюватиме розвиток кооперації серед аграріїв. Інші 50% надаватимуться таким типам фермерів як: сімейні фермери, класичні фермери й ті, хто вперше хоче стати фермером. Окрім того, допомога передбачається таким галузям с/г як: нішеві культури, ягідництво, садівництво, овочівництво, тваринництво та біоенергетика.

Окрему увагу було приділено програмі підтримки тваринництва як одному із пріоритетних напрямів у 2018 році. Фінансова підтримка (2 млрд гривень) буде надаватися на будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів, що стимулюватиме нарощування поголів’я тварин і, як результат, призведе до вирівнювання цінової ситуації на м'ясо. Також у 2018 році планується запустити програму для покращення генетики у тваринництві (300 млн гривень), зокрема, за трьома головними напрямами: м’ясне скотарство, молочне скотарство та свинарство.

***

Більше про дотації сільгоспвиробникам читайте в аналітичних матеріалах від редакції "ДК":

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»