• Посилання скопійовано

Як платити за землю, нормативно-грошова оцінка якої не була проведена

Для обчислення податкових зобов’язань з плати за землю на 2017 рік за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не виконано, податківці рекомендують звернутись до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру відповідної області

 Як платити за землю, нормативно-грошова оцінка якої не була проведена

ДФСУ у листі від 27.10.2017 р. № 2416/6/99-99-12-02-03-15/ІПК розглянуло звернення підприємства, яке є користувачем земельних ділянок, нормативна грошова оцінка яких не виконана, щодо порядку обчислення податкових зобов’язань з плати за землю на 2017 рік.

Податківці зазначили, що база оподаткування для земельних ділянок, нормативна грошова оцінка яких не виконана, визначається як нормативна грошова оцінка одиниці площі ріллі по області (п. 277.1 ПКУ).

Нормативна грошова оцінка одиниці площі ріллі по області є статистичною оцінкою нормативних грошових оцінок земельних ділянок в межах області, які у відповідному календарному році належать до категорії "рілля" - земельні ділянки, які систематично обробляються та використовуються під посіви сільськогосподарських культур, уключаючи посіви багаторічних трав, а також чисті пари, площі парників та теплиць.

Оскільки величина такої оцінки залежить не тільки від зміни нормативної оцінки кожної окремої земельної ділянки, для якої виконано нормативну оцінку, в результаті її індексації величини у порядку визначеному ст. 289 ПКУ, але й розмірів та складу таких ділянок, то уповноважені органи земельних ресурсів на території областей щорічно обчислюють та надають зацікавленим особам інформацію про розмір одиниці площі ріллі по області.

Таким чином, для обчислення податкових зобов’язань з Плати на 2017 рік за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких не виконано, податківці рекомендують звернутись до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру відповідної області для отримання інформації щодо розміру одиниці площі ріллі по області на такий рік.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»