• Посилання скопійовано

Приватний нотаріус не включає до витрат податок на нерухоме майно

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у складі податку на майно, належить до місцевих податків, визначених ст. 10 ПКУ, та не є витратами, необхідними для провадження незалежної нотаріальної діяльності

Приватний нотаріус не включає до витрат податок на нерухоме майно

Податківці в індивідуальній податковій консультації від 23.10.2017 р. №2335/С/99-99-13-01-02-14/ІПК роз’яснили: перелік витрат, які можуть бути враховані при обчисленні оподатковуваного доходу приватного нотаріуса, визначено Узагальнюючими податковими консультаціями, затвердженими наказом ДПСУ від 24.12.2012 р. №1185 та наказом Міндоходів від 30.12.2013 р. №884.

Зокрема, до витрат приватного нотаріуса можуть бути віднесені комунальні витрати (електро-, газо-, тепло-, водопостачання) на утримання робочого місця приватного нотаріуса, у разі якщо це нежитлове приміщення є власністю приватного нотаріуса.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у складі податку на майно, належать до місцевих податків, визначених ст. 10 ПКУ, та не є витратами, необхідними для провадження незалежної нотаріальної діяльності.

 Читайте також:  Адвокатська діяльність: як сплачуються податки?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»