• Посилання скопійовано

Правила визначення нормативу скидання забруднюючих речовин

Як сплачувати екоподаток, якщо норматив скидання забруднюючих речовин державою не встановлено? Відповідають податківці у своєму листі

Правила визначення нормативу скидання забруднюючих речовин

ДФСУ у листі від 02.01.2018 р. №8/6/99-99-12-02-03-15/ІПК нагадує, що норматив того, скільки шкидливих речовин підприємству дозволено скидати, регулюється Переліком забруднюючих речовин, скидання яких нормується, затвердженим постановою Кабміну від 11.09.1996 р. №1100

Але, якщо нормативу щодо тієї речовини, що скидається, у Переліку немає, то податківці роз'яснюють: підприємство для обчислення податкових зобов’язань з екологічного податку  має право, у порядку визначеному Законом "Про екологічну експертизу", отримати необхідний висновок екологічної експертизи щодо визначення гранично допустимої концентрації або орієнтовнобезпечного рівня впливу для водних об’єктів забруднюючих речовин, які були встановлені для забруднюючої речовини у дозвільному документі підприємства при його складанні.

Також це підприємство при обчисленні податкових зобов’язань з екологічного податку має керуватися вимогами визначеними п. 245.2 та п. 245.3 ПКУ щодо ставок податку, які застосовуються у випадках коли забруднюючі речовини, які скидаються підприємством відсутні у переліку, визначеному п. 245.1 ПКУ, та для яких у переліку, визначеному п. 245.2 ПКУ не встановлено гранично допустиму концентрацію або орієнтовнобезпечний рівень впливу.

***

Читайте також: Зростання тютюнових акцизів та індексація екоподатку та ренти - прийнято закон! 

Автор: Бикова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»