• Посилання скопійовано

Болгарія вже не належить до держав, операції з якими вважаються контрольованими. Набрала чинності постанова КМУ!

Сьогодні, 25 квітня, набрала чинності постанова КМУ, якою з переліку держав (територій), операції з резидентами яких визнаються контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення, виключено Республіку Болгарія

Болгарія вже не належить до держав,  операції з якими вважаються контрольованими. Набрала чинності постанова КМУ!

Нагадаємо, що Кабмін постановою від 11.04.2018 р. № 295 вніс зміни до Переліку держав (територій), які відповідають критеріям, установленим підпунктом 39.2.1.2 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Податкового кодексу України. Таким чином, з переліку виключено БолгаріюПро це ми повідомляли тут>>

Як пояснили у Кабміні, прийняття рішення зумовлене тим, що болгарська сторона надала інформацію, що Болгарією вживаються заходи протидії агресивному податковому плануванню та податковому шахрайству, передбачені планом дій BEPS та Директивою ЄС 2015/849 Європейського Парламенту і Ради від 20 травня 2015 року.

Виключення Болгарії з зазначеного переліку має на меті проведення додаткових консультацій з її уповноваженими органами для вивчення можливих ризиків застосування системи оподаткування корпоративним податком цієї країни для мінімізації сплати податків резидентами України.

Разом з тим, ДФСУ здійснюватиме моніторинг господарських операцій із резидентами цих країн в межах повноважень, передбачених законодавством.

Постанова №295 набрала чинності сьогодні, 25 квітня 2018 року, у зв'язку з її опублікуванням в "Урядовому кур'єрі" №80/2018.

Нагадаємо, що 7 березня також набрали чинності зміни до Переліку, якими виключено 5 країн — Грузію, Республіку Естонію, Латвійську Республіку, Республіку Мальту та Угорщину. Докладніше>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»