• Посилання скопійовано

Вартість послуг з лікування поки що не включається до податкової знижки

ПКУ передбачено, що платники податків мають право на податкову знижку за витратами на платні послуги з лікування. Проте як роз’яснює ДФСУ, поки що скористатися таким правом фізособи не зможуть

Вартість послуг з лікування поки що не включається до податкової знижки

У ІПК від 12.06.2018 р. №2574/Г/99-99-13-01-03-14/ІПК ДФСУ розглядає можливість включення до витрат, що враховуються при розрахунку податкової знижки, суми компенсації платних послуг з лікування.

 

Що говорить ПКУ

Можливість включення таких сум до витрат передбачено пп. 166.3.4 ПКУ. До переліку витрат включається сума коштів, сплачених платником податку на користь закладів охорони здоров’я для компенсації вартості платних послуг з лікування такого платника податку або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

У тому числі до таких витрат відносять і вартість придбання ліків (донорських компонентів, протезно-ортопедичних пристосувань, виробів медичного призначення для індивідуального користування інвалідів), а також сума коштів, сплачених платником податку, визнаного в установленому порядку інвалідом, на користь протезно-ортопедичних підприємств, реабілітаційних установ для компенсації вартості платних послуг з реабілітації, технічних та інших засобів реабілітації, наданих такому платнику податку або його дитині-інваліду у розмірах, що не перекриваються виплатами з фондів загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування.

 

А ДФСУ – проти! 

Проблема полягає в тому, що зазначений вище підпункт ПКУ набирає чинності з 1 січня роки, наступного за роком у якому набере чинність закон про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування (п. 1 розд. XIX ПКУ).

Тому податківці зазначають, що станом на 01 січня 2018 року такий закон чинності не набрав, тому податкова знижка по витратах передбачених пп. 166.3.4 ПКУ за наслідками 2017 року платникам податку не надається.

А за якими витратами зараз можна скористатися податковою знижкою і отримати від бюджету повернення ПДФО? 

Порядок надання податкової знижки ми детально розглядали тут, а про перелік витрат, які можуть бути включені до податкової знижки податківці роз’яснювали тут>> 

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»