• Посилання скопійовано

Виробнича будівля використовується як офіс: чи сплачувати податок на нерухомість?

Згідно з ПКУ будівлі промисловості не підлягають оподаткуванню податком на нерухомість. Та чи поширюється таке звільнення на виробничі споруди, які використовуються як невиробничі?

Виробнича будівля використовується як офіс: чи сплачувати податок на нерухомість?

Об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі його частка (пп. 266.2.1 ПКУ).

Перелік об’єктів нерухомості, які не є об’єктом оподаткування, визначено пп. 266.2.2 ПКУ, до яких, зокрема, належать будівлі промисловості, виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств.

При цьому, згідно з ДК 018-2000 до групи «Будівлі промислові та склади» (код 125) належить клас «Будівлі промисловості» (код 1251), який включає будівлі промисловості, зокрема, виробничі корпуси, цехи, складські приміщення промислових підприємств тощо. 

У свою чергу, до групи «Будівлі офісні» (код 122) належать будівлі, що використовуються як приміщення для конторських та адміністративних цілей, у тому числі для промислових підприємств.

Таким чином, ДФС у Тернопільській області зазначає, що будівлі, які використовуються як приміщення для конторських та адміністративних цілей, у тому числі для промислових підприємств, є об’єктом оподаткування податку на нерухомість.

Тобто вирішальну роль в даному випадку має не тільки тип об’єкту нерухомості, а ще й мета з якою така будівля використовується.

Роз’яснення щодо оподаткування промислової нерухомості, що передається в оренду, ми наводили тут>> 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»