• Посилання скопійовано

Чи є сільгосптоваровиробник платником рентної плати?

Якщо фермерське господарство є платником єдиного податку IV групи, воно не подає звітність та не сплачує рентну плату за спецводокористування

Чи є сільгосптоваровиробник платником рентної плати?

ДФС у Київській області повідомляє, що суб’єкти господарювання – платники єдиного податку IV групи (сільськогосподарські товаровиробники, які є такми за умовами, визначеними ст. 291 ПКУ), звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання звітності з рентної плати за спеціальне використання води. Це встановлено п. 297.1 ПКУ.

У разі, якщо фермерське господарство є платником єдиного податку IV групи, воно не подає звітність та не сплачує рентну плату за спецводокористування.

Податківці наголошують: фермерські господарства,  що провадять господарську діяльність з видобування підземних вод на підставі дозволів на спеціальне водокористування, не є платниками рентної плати  за користування надрами, незалежно від того, на якій системі  оподаткування вони перебувають: загальній чи спрощеній. Це встановлено п. 252.1.4  ПКУ.

***

Читайте також: Фізосіб-фермерів включено до платників єдиного податку IV групи. Прийнято закон! 

Джерело: ДФС у Київській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»