• Посилання скопійовано

Як сплачується туристичний збір в разі надання готелем знижки?

Готель надає послуги з проживання зі знижкою. Яка сума повинна оподатковуватись туристичним збором: з врахування знижки чи без? Дізнаємось з роз'яснення податківців

Як сплачується туристичний збір в разі надання готелем знижки?

ДФС у Закарпатській області в індивідуальній консультації від 02.08.2018 р. №3382/ІПК/10/07-16-12-03-32 нагадала, що платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці (на якій діє рішення про встановлення збору) та отримують (споживають) послуги з тимчасового проживання (ночівлі) із зобов'язанням залишити місце перебування в зазначений строк.

Податкові агенти справляють збір під час надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням (ночівлею), і зазначають суму сплаченого збору окремим рядком у рахунку (квитанції) на проживання (пп. 268.6.1 ПКУ).

При цьому у консультації податківці роз’яснюють, що у випадку надання знижки на проживання в готелі базою оподаткування збором є вартість проживання, фактично оплачена, з врахуванням знижки.

Окремо було зазначено і про перелік послуг, які не включаються до вартості проживання (і, відповідно, не оподатковуються туристичним збором), зокрема:

  • харчування чи побутові послуги (прання, чистка, лагодження та прасування одягу, взуття чи білизни);
  • телефонні рахунки;
  • оформлення закордонних паспортів, дозволів на в'їзд (віз);
  • обов'язкове страхування;
  • усний та письмовий переклади.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»