• Посилання скопійовано

Конвенції про уникнення подвійного оподаткування із Швейцарією та Австрією зазнають змін

Кабмін надав повноваження Оксані Маркаровій підписати Протокол про внесення змін до Конвенцій між Урядом України і Урядом Республіки Австрія, а також Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування

Конвенції про уникнення подвійного оподаткування із Швейцарією та Австрією зазнають змін

Уряд надав повноваження першому заступнику Міністра фінансів Маркаровій Оксані Сергіївні підписати Протокол про внесення змін до:

1) Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Австрія про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на майно (рішення КМУ від 29.08.2018 р. № 607-р).

Проект Протоколу, який підготовлено у відповідності до Модельної Конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку, передбачає:

  • збільшення загальної ставки оподаткування дивідендів з 10% до 15%;
  • збільшення загальної ставки оподаткування процентів з 2% до 5%;
  •  збільшення ставки оподаткування роялті, які сплачуються за користування будь-яким авторським правом на наукову працю, патент, торгову марку, дизайн або модель, план, таємну формулу або процес, або за інформацію, що стосується промислового, комерційного або наукового досвіду з 0% до 5%;
  • збільшення ставки оподаткування роялті за користування авторським правом на літературні твори або твори мистецтва, включаючи кінематографічні фільми і фільми, або плівки для радіомовлення чи телебачення з 5% до 10%.

2)  Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал та Протоколу до неї (рішення КМУ від 29.08.2018 р. № 605-р)

Проект Протоколу, який підготовлено у відповідності до Модельної Конвенції Організації економічного співробітництва та розвитку, передбачає:

  • збільшення розміру ставок оподаткування процентів та роялті — з 0 % до 5%;
  • вдосконалення процедури взаємного узгодження (вирішення податкових спорів) за допомогою арбітражу;
  • значне розширення можливостей Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу чи банківської таємниці.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»