• Посилання скопійовано

З 11 вересня фізособи-власники земель мають сплачувати податок за новими реквізитами: нагадування від ДФС

З метою уникнення податкового боргу та нарахування штрафів податківці порадили звернутися до них для проведення звірки стану розрахунків з бюджетом

З 11 вересня фізособи-власники земель мають сплачувати податок за новими реквізитами: нагадування від ДФС

ДФС у Харківській області нагадує, що усім громадянам, які повинні сплатити земельний податок у 2018 році, органами фіскальної служби були направлені податкові повідомлення – рішення (далі повідомлення). Сплатити податок необхідно було протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення.

Більшість громадян – платників своєчасно виконали свій обов’язок по сплаті земельного податку. Але є й такі, які зволікають зі сплатою податку з різних причин і до сьогодні ще не перерахували його до бюджету. Такі громадяни потрапили до переліку боржників. А це призводить до нарахування штрафів та пені.

У разі, якщо у власності (користуванні) перебуває земельна ділянка і громадянин не відноситься до пільгової категорії, а повідомлення не надходило, слід звернутися до Центру обслуговування платників за місцем знаходження земельної ділянки і з’ясувати чи нараховувався земельний податок.

До органу фіскальної служби слід завітати і тим громадянам, які  змінили місце реєстрації. Можливо, що таким землевласникам були направлені  повідомлення  за попередньою адресою. В такому випадку поштовим відділенням повідомлення повернулося до фіскального органу з відміткою  про відсутність платника за вказаною адресою. 

Крім того, звертаємо увагу громадян на зміну з 11 вересня п.р. бюджетних рахунків, зокрема, на які зараховується земельний податок.

Інформація про реквізити нових бюджетних рахунків розміщена в розділі «Бюджетні рахунки». Сплачені кошти на неправильні реквізити бюджетних рахунків не зараховуються до бюджету, а повертаються казначейством до банківських установ.

З метою уникнення виникнення податкового боргу та нарахування штрафних санкцій пропонуємо громадянам, які сплатили податок після 11 вересня п.р., звернутися до фіскального органу для проведення звірки стану розрахунків з бюджетом.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»