• Посилання скопійовано

Рішення місцевої влади щодо нормативної оцінки землі прийнято після 15 липня: коли застосовувати?

У разі оприлюднення рішень після 15 липня поточного року, їх норми застосовуються з 1 січня бюджетного періоду, що настає за плановим періодом

Рішення місцевої влади щодо нормативної оцінки землі прийнято після 15 липня: коли застосовувати?

ДФС у Луганській області пояснила, що відповідно до ст. 270 ПКУ об’єктами оподаткування земельним податком є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.

Базою оподаткування, є зокрема нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого розд. ХІІ ПКУ (пп. 271.1.1 ПКУ).

Рішення рад щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, офіційно оприлюднюються відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування нормативної грошової оцінки земель або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом (п. 271.2 ПКУ).

Отже, якщо рішення органів місцевого самоврядування щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, прийняті та офіційно оприлюднені до 15 липня поточного року, то норми цих рішень застосовуються з 01 січня наступного бюджетного року (з початку планового періоду).

У разі оприлюднення таких рішень після 15 липня поточного року, їх норми застосовуються з 01 січня бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»