• Посилання скопійовано

Для підтвердження пільги з плати за землю слід надати заяву до ДФС до 1 травня

Заява подається у довільній формі до податкової інспекції за місцем знаходження земельної ділянки

Для підтвердження пільги з плати за землю слід надати заяву до ДФС до 1 травня

ДФС у Харківській області звертає увагу громадян – власників землі та землекористувачів, що відповідно до ст. 287 ПКУ фіскальними органами щорічно до 1 травня проводиться облік  платників  земельного податку.

Пунктом 281.1 ПКУ визначено перелік категорій громадян, які звільняються від земельного податку, а саме:

Звільнення від сплати податку відповідної категорій фізичних осіб поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм:

  • для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;
  • для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;
  • для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;
  • для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.

Пунктом 281.4 ПКУ встановлено, якщо громадянин, який  належить до пільгової категорії, має у власності декілька земельних ділянок одного виду використання, йому необхідно  до 1 травня поточного року подати письмову заяву у довільній формі до податкової інспекції за місцем знаходження земельної ділянки про самостійне обрання/зміну земельних ділянок для застосування пільги.

Пільга починає застосовуватися до обраних земельних ділянок з базового податкового (звітного) періоду, у якому подано таку заяву.

Якщо до 1 травня поточного року така фізична особа не подала до контролюючого органу заяву про самостійне обрання/зміну земельних ділянок для застосування пільги, то у поточному році оподатковуються всі земельні ділянки, які є у її власності, крім земельної ділянки, на яку подано заяву у попередніх роках.

Для отримання консультації щодо сплати  земельного податку та застосування пільги громадяни можуть звертатися до ЦОПів територіальних підрозділів ГУ ДФС у Харківській області. Адреси та графік їх роботи  розміщено на суб – сайті «Територіальні органи ДФС у Харківській області» в банері «Центри обслуговування платників», за посиланням http://kh.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»