• Посилання скопійовано

Яким є коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства – порушника у І кварталі 2019 року?

За І квартал 2019 року платники-порушники мають сплатити рентну плату із застосуванням коефіцієнта рентабельності у розмірі 54%

Яким є коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства – порушника у І кварталі 2019 року?

Фіскали у підкатегорії 130.04 "ЗІР" нагадують, що розрахункова вартість товарної продукції гірничого підприємства визначається за сумою витрат, обчислених згідно з пп. 252.11 — 252.15 ПКУ, та коефіцієнта рентабельності гірничого підприємства, що визначений у протоколах Державної комісії України по запасах корисних копалин.

У випадку порушення гірничими підприємствами строку регулярної повторної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин ділянки надр передбачено застосування коефіцієнта рентабельності гірничого підприємства, що дорівнює трикратному розміру облікової ставки НБУ.

У І кварталі 2019 р. відповідно до рішень НБУ від 13.12.2018 р. № 834-рш, від 31.01.2019 р. №88-рш, від 14.03.2019 р. №199-рш діяла облікова ставка у розмірі 18%.

Таким чином, платники рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, які порушили строк повторної регулярної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин у межах ділянок надр, на які їм надано спеціальні дозволи на користування надрами, обчислюють податкові зобов’язання з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин за І квартал 2019 р. із застосуванням коефіцієнта рентабельності гірничого підприємства у розмірі 54 % — трикратному розмірі облікової ставки.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»