• Посилання скопійовано

Платник екоподатку не подав заяву щодо незастосування викидів: які наслідки?

Застосування штрафу за неподання заяв нормами ПКУ не передбачено

Платник екоподатку не подав заяву щодо незастосування викидів: які наслідки?

Податківці у підкатегорії 120.10 "ЗІР" нагадують, що платниками екологічного податку, які здійснюють викиди в атмосферне повітря двоокису вуглецю, до контролюючих органів за місцезнаходженням стаціонарних джерел забруднення протягом граничного терміну подання податкової декларації екологічного податку за І квартал звітного року подаються заяви про відсутність у звітному році об’єкта оподаткування викидів двоокису вуглецю або про звітний період, у якому планується виникнення об’єкта оподаткування викидів двоокису вуглецю, із додатком розрахунку оцінки обсягів таких викидів (сумарного за всіма стаціонарними джерелами).

Платники екологічного податку, які не подали такі заяви мають право їх подати після граничного терміну подання декларації за І квартал звітного року.

При цьому застосування штрафних санкцій за неподання заяв нормами ПКУ не передбачено.

***

 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»