• Посилання скопійовано

Ставки екоподатку пропонують збільшити вчетверо: законопроект

Нардепи пропонують внести зміни до ПКУ щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприятимуть зміцненню здоров'я та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України

Ставки екоподатку пропонують збільшити вчетверо: законопроект

1 листопада 2019 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №2367 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збільшення ставок екологічного податку з метою проведення додаткових заходів, що сприятимуть зміцненню здоров'я та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України".

Законопроектом пропонується збільшити в 4 рази ставки податку за:

  • викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення;
  • скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти;
  • розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах;
  • утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);
  • тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Як зазначено у пояснювальній записці, досвід європейських країн показує, що активне застосування екологічних податків сприяє зниженню загального рівня забруднення навколишнього середовища, зростанню обсягів виробництва нової, екологічно чистої продукції, зміцнюючи, таким чином, конкурентоздатність та економічні позиції виробників.

На думку законотворців, збільшення ставок екологічного податку дозволить забезпечити цільове фінансування нагальних заходів, що сприятимуть зміцненню здоров’я та покращенню медико-санітарного забезпечення громадян України, як державного так і місцевого значення.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня його опублікування.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»