• Посилання скопійовано

Методика визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів зазнає змін

Об’єм циліндрів двигуна автомобіля зазначатиметься в літрах із округленням до одного знака після коми. Під час округлення, якщо другий знак після коми менший або дорівнює чотирьом, то перший знак після коми залишається без змін, якщо більше або дорівнює п’яти, то перший знак після коми збільшується на одиницю

Методика визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів зазнає змін

27 лютого 2020 року Мінекономрозвитку оприлюднило проект постанови КМУ “Про внесення змін до Методики визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів” (завантажити).

Таким чином, МЕРТ намагається унормувати існуючу практику розрахунку середньоринкової вартості легкових автомобілів для цілей оподаткування транспортним податком із визначенням показника об’єму циліндрів двигуна у літрах із заокругленням до одного знака після коми.

Так, проектом постанови п. 4 Методики доповнено нормою, згідно з якою об’єм циліндрів двигуна автомобіля зазначатиметься в літрах із округленням до одного знака після коми. Під час округлення, якщо другий знак після коми менший або дорівнює чотирьом, то перший знак після коми залишається без змін, якщо більше або дорівнює п’яти, то перший знак після коми збільшується на одиницю.

Крім того, в тексті Методики назву ДФС замінено на ДПС (у зв'язку з реорганізацією).

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»